Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a desemnat 11 candidați pentru viitorul legislativ, în Ilfov. De pe listele ALDE nu lipsesc actuali parlamentari și oameni de afaceri.

Astfel, pentru Senat, ALDE intră în cursa de pe 11 decembrie cu Valentin Diblă, din Chiajna, de profesie jurist, Ninel Toma, din Voluntari, avocat, Laura Maria Albani, din Snagov, de profesie scenograf, și Florin Viorel Cecate, din Pantelimon, de formație manager.

Pentru Camera Deputaților, pe lista formațiunii conduse de Călin Popescu – Tăriceanu se regăsesc deputatul Constantin Alin Bucur; Gheorghe Nedu – care se prezintă drept jurist pensionar din Brănești, deși conduce o firmă de construcții din sectorul 3 al Capitalei; Vlad Adrian Țone din Afumați, consilier în cadrul Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, fost director de cabinet Ministerele Dezvoltării și Tineretului și Sportului; avocatul Daniela Călin; Adrian Cristian Constantin, din Snagov, economist la bază; Ion Matei –consilier local al comunei Periș și Florin Giurea, de profesie merceolog, consilier local la Cornetu.

Un afacerist de succes deschide lista la Senat

Lista ALDE la Senat este deschisă de Valentin Diblă. Deși jurist de profesie, la doar 34 de ani Diblă s-a dovedit un afacerist de succes.

Potrivit declarației de avere postate pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, candidatul Valentin Diblă deține două terenuri în extravilan (unul de două hectare în județul Giurgiu și altul de 1.100 de metri pătrați în București) și un teren în intravilan, de peste 1.000 de metri pătrați, în Chiajna, care i-a fost donat anul acesta. Tot în Chiajna deține și o casă de 140 de metri pătrați, obținută tot prin donație, iar anul trecut a încasat 4.950 de lei ca jurist la S.C. Tineretului Residence Chiajna.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, la începutul acestui an, Diblă a preluat pachetul majoritar de acțiuni la societatea Desi Con SRL căreia i-a schimbat denumirea în Tineretului Residence Militari (de fapt, un complex imobiliar construit recent în apropierea hypermarketului Auchan de pe bulevardul Tineretului, din Capitală).

De altfel, printr-o altă firmă, Militari Residence Roșu (fostă Valmar Tur SRL)– pe care Valentin Diblă i-a cesionat-o, anul trecut, soției sale, Mirela – candidatul ALDE la Senat a ridicat complexul rezidențial cu același nume, în Chiajna, la mai puțin de 500 de metri de complexul comercial Militari Shopping Center si Metro Militari.

Locul doi pe lista ALDE este ocupat de Ninel Toma, în vârstă de 42 de ani. Avocat specializat în Drept comercial și civil, membru al Baroului București de la 1 februarie 2008, Ninel Toma este și consilier local în Voluntari.

Lista candidaților la Senat din partea ALDE este completată de Laura Maria Albani și Florin Viorel Cecate, consilier local în orașul Pantelimon.

Cu ceva mai multă notorietate decât colegii săi, Laura Maria Albani a fost director al editurii Coresi (acuzată în 2013 de evaziune fiscală și cercetată de polițiști de la Investigarea Fraudelor Sector 1), consilier local în sectorul 2 al Capitalei, membru CA al RADET București și director al Muzeului “Dimitrie Leonida”, din Capitală. Albani are, potrivit declarației de avere, un teren intravilan și o casă de 180 de metri pătrați în Snagov, conduce un Volkswagen, faricat în 2008, și deține bijuterii și tablouri evaluate la aproape 20.000 de euro.

Fiul partenerului lui Gigi Becali

La Camera Deputaților, ALDE deschide lista de candidați cu Alin Constantin Bucur, deputat și în prezent, el ocupând acest fotoliu începând din 2012, când a reprezentat Partidul Poporului – Dan Diaconescu. În 2014, trecuse deja la UNPR. Cu toate că pare cel mai sărac candidat, dacă ar fi să luăm în considerare ultima sa declarație de avere, realitatea este alta pentru Alin Constantin Bucur, în vârstă de 35 de ani.

Fiul fostului patron al echipei de fotbal Gloria Buzău, Costel Bucur (apropiat al lui Gigi Becali) și nepot al lui Ion „Pomană” Bucur, deputat de Teleorman pe listele PNL, Alin Bucur deține acțiuni la două societăți comerciale: Sudsolar SRL și Tehno Invest Energy (trader de energie cu sediul social în Federația Rusă), unde este asociat cu tatăl său.

În declarația de interese depusă în calitate de candidat la Senat, Alin Bucur a precizat că tatăl său a obținut contracte cu atribuire directă de la RADET București – un contract pe 10 ani (încheiat pe 13 decembrie 2010), cu o valoare de peste 27 de milioane de lei și un altul, încheiat cu Transelectrica SA la 1 ianuarie 2014 și care este valabil până la 31 decembrie 2018, de pe urma căruia Costel Bucur încaseză anual aproape 1.000.000 de lei.

Chiar dacă, în ultimii patru ani, de când este parlamentar, a renunțat să administreze afaceri, Alin Bucur nici nu a dovedit în acest domeniu. Când a absolvit cursurile universităţii  “Titu Maiorescu”, a fost numit de tatăl său manager la una dintre firmele acestuia. Din această funcție, el a coordonat lansarea pe piaţă a „apei Pi”, comercializată drept apă alcalină, tămăduitoare, dar desființată de Protecția Consumatorului. Pentru că afacerea cu apă a dat faliment, Alin Bucur a fost numit manager la Gloria Buzău, unde patron era tatăl său. Echipa buzoiană nu doar că a retrogradat, dar a fost și îngropată în datorii.

Elena Coman