Imaginea Spitalului Județean Ilfov este afectată din cauza problemelor depistate de controale care vizează mandatele foștilor manageri, precizează conducerea unității medicale într-un comunicat de presă remis vineri.

În urma unor informații apărute în presă privind neregulile depistate de controalele Ministerului Sănătății la SCJU Ilfov, facem următoarele precizări:

Neregulile depistate în urma controlului efectuat de către Ministerul Sănătății la SCJU Ilfov în luna decembrie a anului trecut s-au petrecut în timpul mandatului foștilor manageri al spitalului.

De la preluarea mandatului de manager al SCJU Ilfov de către dr. Patricia Ene, în luna iunie 2016, controalele efectuate de către Ministerul Sănătății în spital au avut că principala tematică verificarea perioadei în care spitalul a fost condus de foștii manageri.

De asemenea, facem precizarea ca în urma controlului desfășurat de Ministerul Sănătății în decembrie 2016 a fost sesizat DNA pentru nereguli s-au petrecut înaintea preluării mandatului de către dr. Patricia Ene.

Spitalul Județean Ilfov
comunicat de presă

Potrivit comunicatului, în ceea ce privește activitatea din spital după reluarea mandatului de manager de către Patricia Ene, raportul întocmit în urma acțiunii de control a Ministerului Sănătății nu a evidențiat probleme generate de un management defectuos.

„În prezent, un nou control al Ministerului Sănătății se desfășoară la SCJU Ilfov. Rezultatele vor fi prezentate în raportul care va fi realizat de către Ministerul Sănătății, după finalizarea controlului”, arată sursa citată.

„Vreau să îi asigur pe pacienți că preocupările mele ca manager au un singur scop: cei care apelează la serviciile spitalului nostru să beneficieze de investigații și tratamente corecte și la timp. Asist la o campanie agresivă de decredibilizare a instituției, a unor medici din spital și a mea, o campanie care are în spate altfel de interese, care nu au nicio legătură cu actul medical, cu pacienții și cu modernizarea spitalului”, a declarat dr.Patricia Ene, citată în comunicat.

Conform aceleiași surse, în scurt timp, la Spitalul Județean Ilfov se va putea realiza scintigrafia osoasă cu SPECT-CT, o metodă de diagnostic neinvazivă care poate depista tumorile osoase primitive sau metastazele osoase.

Această investigație completează în unele cazuri informațiile obținute la radiografie, CT sau RMN.

Raluca Dan