O scenă terifiantă, ruptă parcă din filmele polițiste cu mafioți, s-a petrecut în Popești Leordeni. Numai că protagoniști nu au fost mascați din trupele de intervenție, ci un polițist local, iar mafioții nu erau niște traficanți de arme, ci o simplă femeie, însoțită de copilul ei, de doar trei ani.

În 31 iulie, în jurul orei 9, o tânără mămică, A.P. (îi protejăm identitatea din motive lesne de înțeles), își ducea cei doi copii la grădiniță. Pe fetița de 1 an și jumătate o lasă la creșă urmând să-l ducă și pe băiețelul de 3 ani la grădiniță. Însă acesta refuză și o roagă pe mama sa să meargă la o florărie să-i cumpere educatoarei un buchet, pentru că era ziua acesteia. Zis și făcut, A.P. se oprește în fața unei florării, lăsând mașina cu becurile de avarie în funcțiune. După ce a cumpărat florile, se urcă în mașină pentru a pleca spre grădiniță, numai că își face apariția brusc un echipaj al Poliției Locale, de la Serviciul Rutier. Unul dintre cei doi polițiști îi cere actele, dar femeia îi spune că nu le are la ea. Cerându-i-se să îi însoțească la sediul Poliției Locale din Popești Leordeni, A.P. le explică faptul că trebuie să-l ducă pe băiețel la grădiniță, aflată la mică distanță de sediul poliției, după care se va prezenta la aceasta pentru clarificarea situației. Polițiștii sunt de acord, astfel că o lasă pe femeie să plece.

Imediat după ce a depășit sediul poliției, în drum spre grădiniță, echipajul pornește sirenele și girofarul și pleacă în urmărirea femeii. O ajung rapid, îi taie calea, o fac să intre pe contrasens și o blochează în gardul unei case. În următoarea secundă, polițiștii se dau jos, iar unul dintre ei se năpustește la mașina femeii, deschide portiera și o trage cu forța afară din autoturism, punându-i cătușele și îndepărtând-o. Femeia se zbate, polițistul nu reușește să-i pună decât o singură cătușă, timp în care copilul se agață de polițist plângând și strigând s-o lase „pe mami în pace”. A.P. încearcă să filmeze scena, dar polițistul cu violență îi ia telefonul din mână. În încercarea de a-l recupera, aparatul cade pe jos și se sparge. În final, văzând că băiețelul său se îneacă de plâns, femeia îi dă cartea de identitate, iar polițistul îi întocmește procesul-verbal, după care îi scoate cătușele și pleacă.

Femeia, disperată, își ia copilul și pleacă acasă. Ulterior îl duce la psiholog, copilul fiind grav traumatizat. Abia după două zile, când băiatul se mai liniștește, A.P. a mers la Poliția Locală Popești Leordeni, unde a discutat cu șeful structurii. Acesta îi explică faptul că ei pot opri mașini în trafic, că au aceleași atribuții ca polițiștii naționali, doar că nu pot reține permisul de conducere sau nu pot folosi radarul. Admite, totuși, că agentul din subordinea sa, Marian Rotunjeanu, nu a acționat tocmai corespunzător.

A.P. a anunțat că va depune o plângere penală, în prealabil obținând un certficat medico-legal, pentru că avea mâna plină de vânătăi.