O veste bună pentru proprietarii de terenuri: cadastrarea gratuită continuă și în 2018, următoarea etapă de extindere a proiectului „Cadastru Sistematic” incluzând aproximativ 1.000 de imobile din intravilanul și extravilanul localităților Dumitrana și Pruni.

Din toamna anului 2016 si până în present s-au demarat primele 288 de cadastre, în zona Aluniș, tarlalele 72, 74, 76, 77, 79 și drumurile adiacente.

Proiectul de cadastrare se face exclusiv cu bani din bugetul local, iar proprietarilor li se vor  înregistrarea gratuit  imobilele (terenuri cu sau fără construcții) în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.  Această prima etapa, desfășurată sub coordonarea OCPI Ilfov prin Primăria Orașului Măgurele, a fost încheiată în aproximativ 6 luni și, considerând că programul a fost un succes, s-a decis continuarea acestuia până în iunie 2019, când primăria speră că va avea întregul oraș cadastrat. „Vom face cadastru pentru fiecare om și cred că vom ajunge la peste 12.000 de cadastre gratuite, făcute absolut corect, fără ca nimeni să intre pe proprietatea altcuiva, eliminând toate problemele de acest gen și, de asemenea vor fi cadastrate și apartamentele oamenilor care locuiesc la bloc. Avantajele vor fi duble: în primul rând pentru cetățenii care poate nu au posibilitatea financiară să facă acestă cadastrare (un cadastru poate  ajunge și până la 1.500 de lei – 15 milioane lei vechi, iar pentru un titlu cu 3 proprietăți, de pildă, așa cum sunt multe cazuri, cheltuiala ajunge la 4.500 de lei – 45 de milionae lei vechi, bani pe care un cetățean ii economisește). Apoi, se vor elimina litigiile între oameni, între rude, vecini, familii, se poate investi în terenurile pe care le aveți, căci fără realizarea cadastrului  nu se poate elibera autorizația de construire a unei case, a unui drum, a unei instalații de apă sau de electricitate. Iar în al doilea rând, va beneficia întreg orașul, căci Primăria va ști foarte clar care este domeniul public și vom putea să asfaltăm mai mult, vom putea să înaintăm canalizarea mai ușor, vom putea merge mai ușor cu utilitățile publice, iar dezvoltarea se va produce mult mai repede. După cum bine știți, orice lucrare publică are nevoie de autorizație de construire, iar făra cadastru nu putem să facem lucrări publice. Eu consider că este un mare ajutor și sper să ajute câți mai mulți proprietari din Măgurele”, ne-a precizat primarul orașului Măgurele, Narcis Constantin.