Partidul Național Liberal atacă alegerile parlamentare cu trei candidați, după ce a surclasat lejer, la alegerile locale din această vară, principalul partid rival, PSD. PNL pare a avea mari șanse să înregistreze un nou succes.

Daniel Andrei Gheorghe vizează un nou mandat de deputat

Fiul primarului din orașul Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, este deputat în Parlamentul României, cu experiență în administrația publică locală, și țintește un nou mandat în Camera Deputaților. Este istoric, autor de studii, articole știintifice și de popularizare, coautor al Antologiei de texte a Clubului Național Liberal, membru fondator și vicepreședinte al Asociației „Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei”.

Daniel Gheorghe, în vârstă de 31 de ani, deține, potrivit declarației de avere, trei terenuri intravilane, toate primite ca donație. Are un autoturism Skoda Fabia, fabricat în 2003. Singurul venit este salariul de deputat, de aproximativ 5.000 de lei lunar.

daniel-gheorghe

Mihai Culeafă, consilierul local din Pantelimon

Este de profesie jurist și are experiență în domeniul administrației publice locale, dobândită în cadrul Consiliului Local Pantelimon. Sportiv de performanță, este membru în Biroul Federal al FRF.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Mihai Culeafă, candidat la Camera Deputaților, este un prosper proprietar de terenuri, deținând, alături de soția sa, 12 terenuri în suprafață totală de 84.000 mp – șapte intravilane, două agricole, două forestiere și unul extravilan. Toate au fost dobândite prin cumpărare, precum și cele trei case. În plus cei doi soți Culefă au un spațiu comercial. Consilierul local PNL conduce o Dacia Duster din 2015. Are două depozite bancare, de 100.000 de dolari, respectiv 40.000 euro.

mihai-culeafa

Nicoleta Pauliuc, avocat și antreprenor

Avocat în Baroul București, membru al Asociației „Dăruiește, ocrotește, zâmbește”, Nicoleta Pauliuc este om de afaceri, cu experiență vastă în domeniul juridic.

Este relativ proaspătă în politică, iar activitatea profesională este una liberală, motiv pentru care, alături de viziunea sa, a ales să se înscrie în PNL. A fost propusă pentru a reprezenta județul Ilfov în Senatul României, pentru că este județul unde trăiește și muncește, și unde a lucrat la diverse proiecte sociale și antreprenoriale.

Potrivit declarației de avere, Nicoleta Pauliuc este asociată în nouă societăți comerciale și este președintele Asociației „Dăruiește, ocrotește, zâmbește”. Are în proprietate, alături de soțul său, Viorel Pauliuc, numeroase terenuri în Ilfov sau Giurgiu, precum și două apartamente în București. A obținut, anul acesta, 300.000 de euro din vânzarea unui teren către o societate comercială. Conduce un autoturism Volkswagen Golf, fabricat în anul 2004. Are șase conturi bancare, care totalizează puțin peste 35.000 de euro.

nicoleta-pauliuc

Lista candidaților este completată de Florin Secară, Daniel Zamfir, Lia Lungan, Mioara Drăgan și Petru Niculae, la Camera Deputaților, George Ene, Adriana Stoica și Luiza Manea, la Senat.

Cătălin Moldoveanu