Parohia Moara Domnească din județul Ilfov a adoptat Declarația de ReUnire, actul simbolic fiind semnat de aproximativ 60 de persoane.

Declarația a fost semnată de părintele paroh, Mihail Dobre, alți doi preoți invitați, membrii consiliului comitetului parohial și alți credincioși care au participat la slujbă de Duminică.
„Dragostea de patrie a fost și este unul dintre cele mai înălțătoare sentimente pe care le poate nutri un om de-a lungul vieții sale. Dragostea pentru propria țară nu trebuie demonstrată și strigată batând cu pumnul în piept, ci trebuie simțită și trăită. Manifestările acestei sarbatori au început cu slujba Sfintei Liturghii și slujba de Te-Deum, iar în continuare s-a citit referatul cu tema „Basarabia, pământ românesc , culminând cu citirea textului Declarației de Unire, acesta fiind aprobat de cei prezenți, în unanimitate. În aceste momente solemne şi înălţătoare pentru Patrie, cei prezenți au semnat această Declaratie de Unire îndrumați de dragostea față de Dumnezeu și Țară, cu gândul la frații lor basarabeni” a declarat preotul paroh Mihai Dobre, descriind cum a fost semnată, pe 18 martie, Declarația de Unire.

Peste 120 de localități din Republica Moldova, mai multe instituții, precum și Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Peresecina, raionul Orhei, au adoptat Declarația de ReUnire.