Atât șoferii din Măgurele, cât și cei care tranzitează orașul trebuie să știe că, începând de la 1 iulie, în cazul în care vor să-și parcheze mașinile în centrul orașului, în fața Hotelului Măgurele, vor trebui să plătească.

Măsura a fost dispusă în baza unei Hotărâri de Consiliu Local, adoptată pe 22 februarie anul acesta, în condițiile în care centrul orașului este tranzitat de copii, și, din cauza modului haotic de parcare, există un risc crescut de accidente grave.

În plus, ambuteiajele în zonă sunt la ordinea zilei.

Introducerea taxei de parcare pentru locurile din fața Hotelului Măgurele face parte dintr-o strategie mai amplă pentru realizarea de locuri de parcare moderne, spații de joacă sigure pentru copii, dar și pentru crearea de spații verzi. Proiectul a debutat, de altfel, în toamna anului trecut, primele parcări finalizate fiind cele situate în zona „Vietnam”.

După cum anunța primarul Narcis Constantin, începând din acest an, vor fi construite parcări moderne pentru toate blocurile din oraș. Potrivit edilului, până acum, din cauza lipsei locurilor special amenjate, mașinile au fost parcate fie în fața blocurilor, pe trotuare, fie pe spațiile verzi deja existente sau chiar pe locurile de joacă.

„Parcările moderne, locurile de joacă pentru copii și spațiile verzi sunt elementele care vor da o nouă înfățișare orașului nostru.”, arăta Narcis Constantin.

Prima oră de parcare, gratuită

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, prin care a fost aprobat “Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de parcare publică cu plată din orașul Măgurele”, prima oră de parcare va fi gratuită, urmând ca, în cazul în care își prelungesc șederea, șoferii să achite apoi câte 2 lei pentru fiecare oră.

Parcarea publică cu plată va funcționa în baza unui orar prestabilit, în fiecare zi a săptămânii, cu posibilitatea trecerii, în afara orarului, în regim de parcare publică fără plată:

  • Luni – Vineri, 00:00 – 24:00 regim parcare CU PLATĂ;
  • Sâmbătă – Duminică, 00:00 – 24:00 regim parcare FĂRĂ PLATĂ.