Finanțatorul echipei FCSB, George Becali, a primit, joi, o lovitură năucitoare, chiar înaintea tragerilor la sorți pentru turul preliminar al Ligii Campionilor, programate a avea loc vineri, 14 iulie.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunțat, joi, că FC Viitorul este campioana României la fotbal, la finalul litigiului declanșat de FCSB, potrivit gsp.ro.

Și FRF a confirmat că Viitorul rămâne campioană: “Astăzi, 13 iulie, Tribunalul Sportiv de la Lausanne s-a pronunțat în privința câștigătoarei Ligii 1 în sezonul 2016-2017. TAS a decis că FC Viitorul rămâne campioana României, așa cum s-a validat în Comitetul Executiv al FRF, în data de 5 iunie 2017″.

Audierile au avut loc în prima parte a zilei de miercuri și au durat aproximativ 5 ore, iar TAS le-a transmis părților implicate că va comunica astăzi verdictul.

Judecătorii Tribunalului de Arbitraj Sportiv au menținut astfel decizia dată de Liga Profesionistă și aprobată de Comitetul Executiv.

FCSB a contestat decizia de atribuire a titlului către FC Viitorul, pe baza unei interpretări a regulamentului în privința rezultatelor din jocurile directe. Din punct de vedere mediatic, litigiul i-a avut ca protagoniști pe Gheorghe Hagi, patron al clubului FC Viitorul, și pe finul său George Becali, patron al FCSB.

Silviu Rădulescu