Fiul primarului din Otopeni, deputatul PNL Daniel Gheorghe, îl susține pe Ludovic Orban la preluarea șefiei partidului, deși filiala din partea căreia a candidat la alegerile parlamentare, PNL Ilfov, îl susține pe contracandidat, Cristian Bușoi.

Situația de la PNL Ilfov este cel puțin ciudată, dacă nu chiar periculoasă pentru liberali. În vreme ce filiala din Ilfov a liberalilor îl susține pe Cristian Bușoi la viitoarele alegeri pentru președinția partidului, un membru al acestei structuri teritoriale, deputatul Daniel Gheorghe, vicepreședinte al Tineretului Liberal, îl susține, alături de mai mulți tineri, pe Ludovic Orban. Acesta din urmă și-a lansat deja candidatura, în 15 mai, pentru a prelua mandatul de președinte al partidului.

Deputatul Daniel Gheorghe, ales din partea PNL Ilfov, scria pe pagina sa de Facebook că „moțiunea pe care o pregătește Ludovic Orban este un pas înainte pentru PNL”. „De multă vreme aștept un program politic în PNL în care să aud despre libertate, capital românesc, demnitate, identitate, simțire creștină, meritocratie ori comunități. Îmi doresc sa nu mai fim dezamăgiți, noi, cei care așteptăm un Partid Național Liberal întemeiat pe moștenirea Bratienilor și care să revină la valorile liberal-conservatoare care l-au făcut mare cu adevărat! Rămâne de văzut ce va fi după 17 iunie, dincolo de persoane și candidați, proiectul unui PNL puternic trebuie cuplat indisolubil de ideea unei Românii puternice, o națiune care să țină capul sus în lume! Altfel chiar nu mai merge…”, scria deputatul.

Cristian Bușoi este secretar general interimar al PNL, fucține preluată după demisia lui Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov și fost președinte al PNL Ilfov.

Alegerile pentru președinția PNL vor avea loc în 17 iunie.

Cătălin Moldoveanu