Televiziunea Română ar putea plăti o sumă consistentă pentru transmiterea meciului dintre Viktoria Plzen și FCSB, din turul III al Ligii Campionilor.

Agenția care produce acest meci solicită 200.000 de euro și, chiar dacă situația financiară a televiziunii publice nu este un foarte bună, conducerea televiziunii publice este dispusă la alocarea acestei sume.

Televiziuni puternice de pe piaţă, Digi şi Dolce, nu sunt interesate de această ofertă, lăsând TVR să se bată cu PRO TV pentru cumpărarea drepturilor de transmitere a meciului ce va avea loc, marţi, de la 20:30. „Din 200.000 de euro, TVR recuperează cel mult 10 la sută din advertising, restul sunt pierderi. Şi nu e misiune publică. Dacă ei nu ar lua molozul din pachet, alţii ar oferi o sumă superioară pe Plzen – FCSB, deci meciul tot s-ar vedea. Sunt bani de la Guvern cheltuiţi discreţionar, fără fundament economic”, a explicat o sursă bine informată din piaţă pentru ProSport.

TVR a încercat să achiziţioneze şi drepturile pentru CS U Craiova – AC Milan, contând pentru Turul III preliminar al Europa League. Suma avansată atingea 45.000 de euro, cu 30 la sută peste oferta Digi, însă negocierile au picat. În schimb, canalul public a reuşit să achiziţioneze în cursul acestei zile drepturile de televizare pentru întâlnirea Dinamo – Athletic Bilbao, din turul al treilea preliminar al Europa League. Din surse bine informate, suma pentru care s-a parafat contractul atinge 70.000 de euro. Programată pe 27 iulie, prima manşă se va juca pe Naţional Arena, returul urmând a se desfăşura la Bilbao, pe 3 august, de la 21:45.

Ionuț Munteanu