Intervenție ca în filme a pompierilor bucureșteni care au reușit să salveze de la sinucidere o tânără care amenința că se aruncă de la balconul aflat la etajul șase al blocului în care locuiește.

Ca urmare a anunțării evenimentului la numărul de urgență 112 în cursul serii trecute, în strada Constantin Rădulescu Motru au fost trimise resurse specifice pentru gestionarea acestui tip de eveniment, în speță pompierii Detașamentului Special de Salvatori și ai Detașamentului Pieptănari, care au constatat că femeia de 37 de ani se află pe pervazul ferestrei de la balcon, în poziție verticală și că nu dorește să comunice motivele pentru care a recurs la această acțiune. În cel mai scurt timp s-au pus în aplicare etapele procedurale, prin constituirea unei echipe mixte, prin prezența la caz a negociatorilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și a unui medic psihiatru, pentru evaluarea situației și adoptarea tacticii de intervenție.

Întrucât personalul de specialitate a concluzionat că persoana se află într-o stare precară după cele 12 ore de expunere la condițiile meteo nefavorabile, că sunt semne evidente că nu va coborî din proprie inițiativă și că există risc iminent de cădere a acesteia, inspectorul șef al ISU B-IF, în calitate de comandant al intervenției, și-a asumat cu succes răspunderea acționării de îndată a alpiniștilor, prin utilizarea tehnicii de coborâre în rapel pe fațada blocului. În fapt, a fost realizată o diversiune pentru a-i oferi victimei o geacă de către un membru al echipei de negociatori, care să-i distragă atenția pentru scurt timp și astfel să-i permită pompierului-alpinist aflat în rapel pe exteriorul clădirii să o împingă spre interior.

După întreprinderea activităților de evaluare a stării medicale, persoana a fost transportată la Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia.

Intervenția de astăzi este una atipică, cu un grad ridicat de dificultate, care implică adoptarea de măsuri urgente, în corelare cu celelalte forțe de intervenție.