Sute de joburi oferite și zeci de persoane selectate pentru încadrare

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov a organizat, în 20 aprilie 2018, o nouă ediție a Bursei Generale a Locurilor de Muncă.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă este o măsură activă destinată corelării cererii și ofertei locurilor de muncă, care vine în sprijinul celor care se află în căutarea unui loc de muncă.

Obiectivul principal al Bursei Generale a Locurilor de Muncă îl constituie creșterea gradului de ocupare, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitantul locului de muncă.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă reprezintă o oportunitate pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, de a-și alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale, sau să se orienteze/reorienteze profesional.

La acest eveniment, desfășurat începând cu ora 9, în incinta Colegiului Economic Viilor din Bucureşti, au fost invitaţi să participe 130 de angajatori, dintre care, în ziua Bursei, prezentându-se un număr de 36, care au oferit 870 de locuri de muncă, numarul persoanelor participante fiind de 306. Dintre acestea, au fost selectate în vederea încadrării 74 de persoane, iar opt persoane au fost înscrise la cursuri.

Locurile de muncă oferite cu prilejul acestui eveniment pot fi structurate astfel: 36 posturi pentru studii superioare, 834 posturi pentru studii medii,  muncitori calificaţi şi muncitori necalificaţi. Cele mai multe locuri de muncă au vizat persoanele cu studii medii şi muncitorii calificaţi.

Totodată, a fost organizat un punct de informare şi consiliere profesională, precum şi un punct de informare cu privire la posibilităţile de reconversie profesională. Participanţii au avut astfel posibilitatea de a identifica mai uşor locul de muncă potrivit pregătirii lor profesionale sau cursul de calificare / recalificare / specializare / perfecţionare dorit.

Prin intermediul consilierului EURES au fost prezentate ofertele angajatorilor din Spaţiul Economic European, respectiv 1.402 posturi vacante.

ÎIn cadrul Bursei Generale a Locurilor de Muncă, s-a amenajat un atelier pentru tehnici de căutare a locurilor de muncă, la care a participat un număr de 40 de persoane. În cadrul atelierului, a fost prezentată tehnica de concepere a unui CV european, a unei scrisori de intenție sau de prezentare la un interviu.

La acest eveniment important au participat şi reprezentanţi ai Agenției Naționale de Ocuparea Forței de Muncă, Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, ai Consiliul Județean Ilfov și membrii ai Consiliului Consultativ al Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov.

DISTRIBUIȚI