Șoseaua de mare viteză care va lega autostrăzile A1 de A2, ocolind Bucureștiul, a fost scoasă la licitaţie de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Autostrada de Centură (A0) Sud va avea o lungime de 52 de kilometri, iar lucrările de proiectare şi execuţie vor costa aproximativ 580 de milioane de euro şi vor dura trei ani şi jumătate de la semnarea contractului. CNAIR a trimis spre publicare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de participare pentru procedura de achiziţie publică. „Acest nou segment de Centură va fi construit la profil de autostradă şi va avea o lungime de 52 de km. În valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, acest proiect va permite descongestionarea circulaţiei în zona de Sud a Bucureştiului şi va asigura traficul rutier de tranzit”, informează CNAIR.

Proiectarea acestui segment de autostradă ar urma să dureze 12 luni, iar execuţia 30 de luni, după atribuirea contractului.

FOTO Hotnews

Termenul limită pentru depunerea ofertelor va fi de aproximativ trei luni. „Proiectul postat astăzi în SEAP face parte din Noul Inel de Centură a Capitalei (Ringul 0) şi va fi similar  proiectelor destinate  fluidizării circulaţiei în zona metropolelor europene. Acest proiect, diferit de Centură existenţa a Capitalei, face parte din Master Planul General de Transport şi urmează să fie finanţat prin POIM 2014-2020”, precizează CNAIR.

După toate probabilitățile, cele mai fericite calcule nu dau, ca termen de finalizare, anul 2023.

Cătălin Moldoveanu