Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a anunțat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că în data de 13 iulie, începând cu ora 11, va inaugura, o nouă subunitate de pompieri în localitatea Brănești, construită de Primărie, cu sprijinul Consiliului Local.

Înființarea acestei subunități, cu sediul în strada Gării, din Brănești, va diminua timpul de răspuns într-o zonă în care locuiesc peste 24.000 de persoane și va acoperi 202 km pătrați.

Noul punct de lucru este realizat la standarde ridicate, prin intermediul căruia locuitorii comunei Brănești și ai localităților învecinate (Găneasa, Fundulea, Belciugatele) vor avea asigurată intervenția promptă a pompierilor.

Structura de intervenție va fi deservită de salvatori care vor încadra o ambulanță SMURD și o autospecială de stingere, dotată și cu echipamente pentru prim ajutor și descarcerare.

La festivitatea organizată cu prilejul inaugurării subunității sunt invitați să participe secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, precum și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale.

Cătălin Moldoveanu