Ionuț Rădulescu


O fetiță din orașul Măgurele are mare nevoie de ajutor. Ea suferă de o boală foarte gravă al cărei tratamentul este prea scump pentru părinții săi. Primăria Măgurele a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe fetiță

Anastasia s-a născut în 2013, pe data de 6 mai. Până la vârsta de un an a fost un copil normal, perfect sănătos. La scurt timp însă părinţii şi-au dat seama că începe să aibă dificultăţi în mişcare şi stabilitate.

Ionuţ, tatăl Anastasiei vorbește despre toate eforturile depuse: Am mers la Spitalul Clinic de Copii din Braşov, iar în urma consultaţiilor ni s-a spus că e posibil să sufere de o afecţiune locomotorie pe fond neurologic. Medicii ne-au sugerat că este destul de grav şi ni s-a recomandat să mergem la Spitalul Alexandru Obregia din Bucureşti pentru oanalize şi investigaţii suplimentare. Acolo ne-au confirmat că suferă de Amiotrofie Spinală tip2”.

Boala de care suferă Anastasia este una de natură genetică şi este intradevar foarte gravă. Aceasta afectează muşchii în tot corpul provocând dificultăţi în mişcare şi stabilitate, respiraţie sau înghiţire. Coloana vertebrală este de asemenea grav afectată.

Am început să facem kinetoterapie însă situaţia ei nu se îmbunătăţea. Din când în când se mai stabiliză, dar la scurt timp starea de sănătate regresa”, a spus tatăl Anastasiei.

După luni de terapie situaţia Anastasiei se agravase. Părinţii au făcut tot ce le stătea în putinţă pentru a găsi o cale de a o ajuta pe micuţa iar în urma unei recomandări au ajuns la o clinică privată din Oradea unde a început să facă terapie de câteva ori pe zi. Anastasia avea 2 ani şi în sfârşit au apărut primele semne îmbunătăţire. Terapia funcţiona.

Din vara anului 2015 Anastasia a început să fie consultată periodic de un terapeut din Germania, specializat în acest gen de afecţiuni.

„După prima vizită nu i-a dat foarte multe şanse iar la a doua vizită nu a făcut comentarii suplimentare, însă după a treia consultaţie ne-a spus că nu vrea să ne facem speranţe prea mari dar în 30 de ani de exeprienta el nu a mai întâlnit niciun caz în care pacientul să progreseze atât de mult şi atât de evident”, mai spune tatăl Anastasiei.

Fetița are acum 3 ani şi jumătate şi cel mai mult îşi doreşte să meargă. Este un copil fericit, zâmbeşte tot timpul şi deşi încă nu ştie să citească o atrag foarte mult cărţile. De asemena îi place muzica şi ar vrea să înveţe să cânte la chitară.

Însă pentru toate acestea Anastasia are nevoie de ajutorul nostru. Şansa ei la o copilărie normală şi nu în ultimul rând la viaţă, consta într-un tratament cu celule stem care se poate face la o clinică privată din Thailanda.

Părinţii îşi pot permite cheltuielile pentru transport şi cazare pe perioada tratamentului, însă tratamentul în sine costă 29.800 $ şi este mult peste puterile lor materiale.

Acesta este un apel la solidaritate. Anastasia are acum nevoie de ajutorul nostru. Pentru că orice contribuţie înseamnă o şansă în plus pentru ea.

Mesajul primarului din Măgurele, Narcis Constantin

Ea este Anastasia, are 3 ani și 8 luni și locuiește împreună cu părinții în Măgurele. Anastasia suferă de o boală extrem de gravă, o afecțiune locomotorie care îi afectează toți mușchii și o împiedică să meargă, să-și păstreze echilibrul și chiar să respire și să înghită normal. Singura șansă la viață este un transplant de celule stem la o clinică privată din Thailanda, operație care costă 29.800 de dolari, sumă mult prea mare pentru posibilitățile materiale ale familiei ei.
Zilele acestea am inițiat discuții cu organizații nonguvernamentale și cu firme private din Măgurele, dar orice ajutor e binevenit. Fac apel la toți oamenii cu suflet din Măgurele să doneze o sumă cât de mică pentru a-i oferi o șansă Anastasiei.
Dragii mei, acest copil are nevoie de ajutorul nostru. Împreună putem să-i oferim o copilărie normală!

Conturile deschise de familia Anastasiei sunt:

 

CONT PENTRU DONAȚII ÎN RON:
RO78CECEC001946334512911
CEC BANK
IVAN CAMELIA-LILIANA (mama Anastasiei)

CONT PENTRU DONAȚII ÎN EURO:
RO76INGB0000999906504169(EUR)
COD SWIFT :INGBROBU
COD BIC : 606410008
IVAN CAMELIA-LILIANA

CONT PENTRU DONATII ÎN USD:
RO26INGB0000999906504196(USD)
COD SWIFT :INGBROBU
COD BIC :606410008

ADRESE DE CONTACT:
[email protected]
[email protected]