Contract pentru deszăpezire atribuit fiicei unui consilier local

Primăria din Nuci a deszăpezit drumurile comunale cu firma fiicei unui consilier agricol din Ilfov, printr-un contract atribuit în mod direct.

Primăria comunei Nuci a atribuit, în 28 noiembrie 2016, un contract privind servicii de deszăpezire ale drumurilor secundare comunale. Lucrările au fost atribuite direct, deși nu era nicio situație de urgență. Doar suma justifica această procedură – 66.000 lei (aproximativ 15.000 de euro).

Serviciile deszăpezire de pe raza comunei Nuci pentru drumurile secundare au presupus închirierea a două utilaje, un tractor cu lamă, respectiv un buldoexcavator, cu deservent și combustibil inclus în preț (pentru acționare și staționare).

De la agricultură, la deszăpezire

Societatea urma să asigure servicii de deszăpezire prin, închirierea de utilaje specifice, împrăștierea de material andiderapant, după caz, tarife variabile valabile atât pentru staționare, cât și pentru acționare, alte servicii conexe, necesare desfășurării în condiții optime a serviciilor de deszăpezire. Tariful minim de staționare a fost de 50-80 lei/h, iar cel de acționare, 100-145 lei/h.

Firma căreia i s-a atribuit contractul a fost Agro Plus 208 SRL, deținută de unicul asociat, Mihaela Nicoleta Cristea, o tânără de 32 de ani, din satul Micșuneștii Mari, comuna Nuci. Societatea are ca obiect principal de activitate, potrivit Ministerului Finanțelor, „activități auxiliare pentru producția vegetală”.

Mihaela Nicoleta Cristea este fiica lui Vasile Cristea, consilier la Camera Agricolă Ilfov și amândoi au fost asociați în Agro Plus 208 până în august 2012, când fata a preluat toate părțile sociale.

Vasile Cristea, un consilier arendaș

Vasile Cristea a fost consilier local PNL în comuna Nuci. Potrivit ultimei declarații de avere, depuse în aprilie 2016, înaintea alegerilor locale, unde a candidat pentru aceeași funcție și din partea aceluiași partid, Vasile Cristea deține patru terenuri, dintre care trei agricole și unul intravilan, acesta din urmă fiind moștenit. De asemenea, el mai are două case, una de 200 mp, cumpărată în 1985, cealaltă, de 90 mp, achiziționată în 2015. Cristea mai declară două autoturisme, un Citroen C4, producție 2007, precum și un Mercedes C200, fabricat în 2012. În plus, are un cont și un depozit bancar, fără a preciza moneda (unul de 30.000, altul de 227.000). În 2015 a câștigat 368.000 de lei din arendarea unui teren. Soția sa, Viorica Cristea, este cadru didactic la Școala Generală nr 1 din Nuci.

Cătălin Moldoveanu